ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
MEMORANDUM O ZLEPŠENÍ PÉČE A OCHRANĚ ZVÍŘAT
V dnešní době se často mluví o spravedlnosti a ochraně slabších, přesto ale stále existují případy týrání zvířat, které vyvolávají silné emoce i diskuse. Mnoho lidí má pocit, že tresty za takové činy nejsou dostatečně přísné a že systém ochrany zvířat nefunguje tak, jak by měl.Zvířata jsou živé bytosti, které cítí bolest, strach i stres. Přesto se stává, že s nimi lidé zacházejí krutě. Problémem bývá také to, že tresty za týrání zvířat často končí jen podmínkou nebo nižšími sankcemi, což může působit dojmem, že tyto činy nejsou brány dost vážně.Na druhé straně je potřeba říct, že i v případech ublížení lidem někdy pachatelé dostávají podmíněné tresty. To může v lidech vyvolávat pocit nespravedlnosti, protože očekávají, že za ubližování, ať už lidem nebo zvířatům, by měly být tresty přísnější a jasnější.
Podle mého názoru by měla společnost klást větší důraz na ochranu zvířat a zpřísnit postihy pro ty, kteří jim ubližují. Zároveň je důležité, aby se více řešila prevence a výchova lidí k respektu ke všem živým tvorům.Závěrem lze říci, že téma týrání zvířat je stále velmi aktuální a je potřeba o něm otevřeně mluvit, aby se postupně zlepšoval přístup společnosti i zákony, které je chrání
Začína mě tohle upřímně řečeno srát jak si soudy dělají co se jim zachce a jak se jim to v situaci zalíbí měli by být přísnější tresty ne podmínky jako taky by mě zajímalo kdyby ty chlapy kopali někdo jak by se jim to líbilo za mě v České republice se sere úplně všechno jde do kopru kde to žijeme
100% souhlas a děkuji Vám, že bojujete za zvířata.
Helena Wodičková
Divoký, divoký východ.
Přála bych si, aby všechna zvířátka byla jen šťastná, pejsci a kočičky měli své domovy a své páníčky, kteří je bezmezně milují, stejně jako oni je.
Ještě jednou Vám za vše moc a moc děkuji a velice Vás obdivuji. Milada, Brno